+36-70-316-3164 info@trenalux.hu

Projekt megnevezése:
Innovatív technológia fejlesztése elektronikai hulladékokból származó fém frakciók kinyeréséhez

A projekt iktatószáma:
THF/690/2019-ITM_SZERZ
FM-FPR/2018-01. azonosítójú pályázati program támogatási rendszer keretében

A támogatás összege:
33 640 669 Ft

Kedvezményezett megnevezése:
TRENALUX HUNGÁRIA Kft.

Megvalósítás időszaka:
2019.08.01-2020.12.10.

„A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg”

Projekt összefoglalása:
Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal való együttműködésünk keretén belül újonnan kiépített hulladék feldolgozó gépsorunk segítségével eddig haszontalannak minősített anyagokat tudunk tovább finomítani, azokból újrahasznosítható anyagokat kinyerni.

Ennek eredményeképp sikerült a szemétlerakók terheltségét,- illetve saját kiadásainkat csökkenteni. A telepített technológiai újítás lehetővé teszi az olyan fém tartalmú anyagok feldolgozását, amelyek idáig értéktelennek minősültek, ezzel növelve versenyképességünket.

A feldolgozási folyamat első lépéseként a roncsolásos elven működő darálónkba érkezik a vegyes anyag összetételű hulladék (fémek, műanyagok, bakelit, üveg, üvegszálas műgyanta), ahonnan darálás után közel azonos szemcseméretben halad tovább.
A következő lépés a nagyméretű szeparátorunk, ahol a fémek különválnak a nemfémektől. A nemfémes anyag ennél a stádiumnál kilép a gépsorból, a fémek továbbhaladnak.

Harmadik lépésben a vegyes fémekből álló keverék a négy kisebb szeparátorunkba kerül, ahol frakcióméret- és anyagi minőség szerint tovább osztályozásra kerül. Az így kapott anyagot kiemelten alacsony szennyezettsége miatt gazdaságosabban tudjuk értékesíteni.

www.szelektivinfo.hu